Publicat per

PAC 2.2. – Tasca 2

Hola! Sóc nascuda a Sant Joan de Vilatorrada, un poble al costat de Manresa, capital de la comarca del Bages. I doncs el meu dialecte és el Central. La meva llengua materna és el català i castellà. Els meus avis són del sud, d’Andalusia i m’he criat parlant ambdues llengües. A classe el català, amb els pares les dues, i amb els avis, castellà. Des de ben petita vaig començar a aprendre anglès i a patir disglòssia tant amb el català com quan marxava a fora del país. Noto que canvio al castellà a la mínima que algú no m’entén i m’agradaria practicar aquest fet i mantenir el català en situacions de protecció de la llengua. Sense voler-ho, he identificat el castellà amb una llengua més “per estar per casa”, menys treballada, i el català en ambients més formals. Fa 3 anys me’n vaig anar a viure a Amsterdam, Allà vaig voler encara més protegir la llengua, la catalana i remarcar la meva procedència i ensenyar la meva llengua a les meves amigues.

Debat0el PAC 2.2. – Tasca 2

Deixa un comentari